27 mei 2015
  • (minimaal) aantal personen:
    Vanaf 16 deelnemers
  • duur:
    2,5 uur
  • prijs per persoon:
    € 48,50 p.p. (incl. BTW)

Doorziet u de roddels, leugens en intriges van de verdachten? Kunt u met uw onderzoeksteam de aanwijzingen ontcijferen? Heeft u een zesde zintuig in het ontdekken of iemand de waarheid spreekt of liegt en bedriegt? Dan bent u in staat deze moord op te lossen!

Het programma begint met een politiebericht. Uit het bericht blijkt dat er vier verdachte personen naar voren komen. Ze hebben alle vier een motief. Maar hebben ze ook alle vier een alibi?

In kleine onderzoeksteams wandelt u met een iPad en het dossier in de hand door het centrum van de stad. De kaart op de iPad wordt gebruikt om punten in de stad op te zoeken. De opdracht verschijnt vanzelf in beeld als u met uw team op de juiste locatie staat.

Gedurende het programma moeten de teams vragen over de stad oplossen en teambuilding opdrachten uitvoeren. Bij een goed antwoord of goed uitgevoerde opdracht verdienen ze aanwijzingen over verschillende politieskills. Zo zijn er aanwijzingen te verdienen over het ballistiek onderzoek, DNA uitslagen, het sectie rapport en meer …..

Naast het papierwerk moet ook het veldwerk gebeuren. Dit betekent een buurtonderzoek houden en een digitale kluis kraken.

Gaat het hier om een crime passionnel of speelt geld een belangrijke rol?